Högsjö, 12-18 juni 2005

Joel Hallkvist som vann en av platserna till slutkvalet kunde tyvärr inte delta och Joachim Gaulitz har tackat nej till tävlingen så nu är det 5 spelare som slåss för en plats i A-finalen i VM och 2 platser i QT (den internationella kvaltävlingen):

Stefan Karlsson, Stockholm
Hannes Hermansson, Linköping
Peter Jonsson, Huskvarna
Tord Andersson, Uppsala
Richard Sandström, Huskvarna

Alla spelar mot alla, två partier.
Parallelt med turneringen pågår även ett träningsläger för renju.

Stefan Karlsson och Richard Sandström som båda behövde bli klara med tävlingen lite tidigare inledde den med en match på lördag. Stefan vann båda partierna.

Träningslägret gästas/gästades av Linnea Widman, Irene Karlsson, Ingvar Sundling och Åsa Brandt med dottern Tove.

Stefan Karlsson - Peter Jonsson 0,5-0,5

Tabellen haltar en del (Stefan och Richard har spelat två matcher mer än de andra) men Hannes ligger bäst till, han har tappat en halv poäng. Peter har tappat en, Stefan en och en halv och Tord två. Richard har förlorat alla fem och får nog avskrivas som kandidat till en plats bland de tre främsta.

Peter Jonsson - Stefan Karlsson 1-0

I slutskedet fick Hannes 6 poäng, Stefan - 4,5 och Richard - 0,5. Peter och Tord har kvar två partier var som de ska spela på torsdag. Hannes är nu redan klar till A-finalen i VM (även om Peter vinner de båda sista partierna räcker inte koefficienten för att gå om Hannes). Stefan får en plats i QT oavsett resultatet i mötet mellan Peter och Tord. Peter behöver bara en halv poäng för att få den andra platsen till QT medan Tord måste vinna de båda återstående partierna.

Torsdag den 16 juni
Peter Jonsson - Tord Andersson 0-1
Tord Andersson - Peter Jonsson 1-0

Tord erövrade de båda behövliga poängen och fick den återstående platsen till QT till VM i Renju 2005.

Slutställning:
1. Hannes Hermansson     6 poäng  -> AT
2. Tord Andersson            5             -> QT
3. Stefan Karlsson            4,5          -> QT
4. Peter Jonsson              4
5. Richard Sandström      0,5

Ladda ner partisamlingen som kan öppnas med ShowRenju.

Fredagen den 17 juni ägnades främst åt träningen men även en liten blixt-turnering som vanns av Linnea Widman.

Lördagen den 18 spelades en turnering med lite längre betänketid - 30 minuter per parti och spelare. Där vann Anders Bertilsson. Och på kvällen var det korvgrillning vid en liten tjärn i skogen nära Högsjö.