Jul och Nytt År firades på många håll med luffarschack- och renjutävlingar. De allra tidigaste var finnarna som satte igång med sin Pre-Christmas Party redan i slutet av november (26-28.11). Tävlingen vanns av den finske mästaren Samuli Saarenpää, Marko Pellikka kom på andra plats och Lauri Toivonen på tredje.

Feststafetten övertogs av Podyuga klubben i mitten av december med Podyuga NewYear (15-19.12). Där upptogs prispallen av Jegor Serdyukov, Jevgenij Sumarokov och Europamästaren Alexandr Kadulin. Sammanlagt var det 26 deltagare.

Den 7-9 januari fortsatte festen i Rybinsk med en Jultävling för spelare med 1 kyu eller lägre. Bland deltagarna fanns spelare från Podyuga, Nizjnij Novgorod och självklart Rybinsk. Alexej Sjubin från Podyuga vann tävlingen, Igor Maximov från Rybinsk och Sergej Romanov från Podyuga kom på andra respektive tredje plats. Samtidigt med Jultävlingen anordnades även RM för juniorer i åldersgrupperna under 12 år. Vinnarna bland flickor blev Julia Litvinova, Anastasia Oborina och Alexandra Sumarokova (alla från Podyuga) och bland pojkar – Artiom Merkulov, Roman Kryutjok och Vitaliij Krajev (också alla från Podyuga).

Den 23 januari spelades 8th Mikami Memorial tournament i Japan. Shigetaro Mikami var ordförande i Nihon Renju-sha (det japanska Renjuförbundet) samt hederspresident i RIF (Renju International Federation). I A-klassen (5 dan och högre) har man för första gången provat Yamaguchi öppningsregler. Deltagarna blev trevligt överraskade av att upptäcka flera nya öppnigsvariationer. Vinnaren i tävlingen blev japanske meijin Norihiko Kawamura, veteranen Yoshihiro Iio kom tvåa och reglernas upphovsman Makoto Yamaguchi trea.

Den sista helgen i februari var väldigt tävlingstät: Högsta Ligan i ryska mästerskapet i renju avslutades i Kollontajevo nära Moskva, Baltic League genomfördes i Stockholm och Tymenklubben firade 20-årsdag av sitt första mästerskap med ett ordinarie mästerskap i luffarschack. Dmitrij Pusjkarjov, Mihail Lomakin och vinnaren av det allra första Tyumenmästerskapet Aleksandr Sarantjin kom på första respektive andra och tredje plats. Klubbens starkaste tjej Ludmila Litvinenko kom på fjärde plats.

Online Renju Class Game Center (jag hoppas att de hittar ett bättre eller åtminstone ett lite kortare namn för sajten i framtiden) berikas ständigt med nya finesser. Nu går det även att spela i onlineturneringar där. Turneringarna är flera om dagen och i alla olika öppningsregler (RIF – nu gällande, Sakata, Tarannikov och Yamaguchi) samt gomoku (fritt luffarschack med möjligt färgbyte efter 3 drag, overline ger ingen vinst). Betänketiderna varierar från 1 till 10 minuter per parti och spelare. Det enda tråkiga är bara att samtliga turneringarna är enbart i cupform: förlorar man ett parti – får man inte fortsätta. En annan nackdel med formen är att om antalet anmälda deltagare är färre än 8 blir turneringen inställd. Ett klientprogram för ORC Game Center samt ”bruksanvisning” kan man hitta på: