Nizjnij Novgorod renju klubb blev 21 år gammal den 17 mars vilket firades med Nizhny Novgorod Open – en tävling som är öppen för såväl mästare som färska nybörjare – helgen före födelsedagen. Klubben skapades av två studentgrupper från två av högskolorna i staden. År efter år firades födelsedagen med klubbens mästerskap i blixt men från 1994 när klubben fyllde 10 började man anordna regelrätta 3-dagarsturneringar med långa betänketider. I år vanns tävlingen av Sergej Artemjev, Mihail Kozhin och Vladislav Karejev kom på andra respektive tredje plats.

Den sjätte årliga turneringen i fritt luffarschack för datorprogram anordnades i mitten av april i Prag av en grupp tjeckiska entusiaster. 18 programmerare från 4 länder deltog och vinnaren blev Goro som skapades av Viktor Barykin från Ryssland. Mer detaljer om turneringen finns på http://www.gomocup.wz.cz/ Viktor är känd även som skaparen av det världsberömda renjuprogrammet Black Stone. Viktor är inte bara en duktig programmerare, han är även en rätt bra renjuspelare men spelar inte så ofta själv i live tävlingar.

Helgen 16-17 april spelades även två live turneringar för människor i Tjeckien. En renju turnering och en i gomoku anordnades i Hradec Kralove – staden där organisatören Ales Rybka bor och studerar. Renju tävlingen vanns av en ung polack – Arthur Tamiola och gomoku tävlingen av en likaledes ung tjeck – Ondrej Nykl.

Det estniska VM-kvalet avslutades med Ando Meritees övertygande seger – 8,5 poäng av 10 möjliga. Han förlorade 1,5 poäng enbart på remier: två mot Aivo Oll som kom tvåa och en mot Andry Purk - trea i tävlingen. Således ska Ando och Tunnet Taimla (regerande världsmästare) spela i AT i VM. Aivo, Andry och Johann Lents (som kom trea i VMs B-turneringen för två år sedan) får delta i den internationella kval-tävlingen QT som tar två dagar strax före själva VM. Timo Ilu är Estlands reservspelare till QT ifall om antalet deltagare inte skulle vara jämt.

Tyumen renju klubb fortsätter fira sin 20-årsdag med ytterligare tävlingar. Först spelade man Första Ligan av Siberian Open i ryskt luffarschack. Maxim Karasyov från Nizjnij Novgorod vann. Den kvinnliga turneringen som pågick samtidigt vann Marina Kovalenko från Tyumen. Direkt efter startades Högsta Ligan i ryskt luffarschack och Siberian Open i renju. Maxim valde nu att spela renju och vann även den här tävlingen, Marina kom trea. Luffarschacktävlingen vanns av Sergej Chernov från Moskva.

Efter långa förhandlingar bestämde sig Kina och Korea för en vänskapsmatch i renju 14-15 maj. Det blev fyra spelare i varje lag: Kim Byoung-Jun, Choi Yun-Sok, Kim Gyu-Hyeon och Kim Hong-Soon i det koreanska; Cao Dong, Zhu Jianfeng, Wu Di och Feng Huasheng i det kinesiska. Kina vann med 12 – 4.