Den fyrtiotredje Meijin-sen-turneringen anordnades den 17-19 september i Hakone – en liten stad i Japan nära det berömda berget Fuji. Tio spelare, tre av vilka var seedade på förhand (Makoto Yamaguchi, Kazuto Hasegawa och Hiroshi Matsuura) och sju representerade olika regioner i Japan, slogs för rätten att utmana den regerande Meijin Norihiko Kawamura i Meijin Matchen. Kazuto Hasegawa vann med 8 poäng av 9 möjliga (förlorade bara mot Yamaguchi). Yamaguchi som kom tvåa spelade ett remi och förlorade två partier bl.a. mot en ny ung spelare Junya Takashima som prisas för en intressant och spännande spelstil. Trea kom den välkände i Europa Hiroshi Okabe. Det 18-åriga stjärnskottet Takashima kom på fjärde plats.

I samband med Meijin-sen bytte Makoto Yamaguchi förnamnet till Yusui. Yusui betyder ”undervisande” och syftar förmodligen på att Yamaguchi-san verkligen ämnar satsa stenhårt på sina studenter i renjuklassen.

Timo Ilu som leder starkt i Nordic Renju Cup efter Baltic League (februari, Stockholm) och Helsinki Open (september) har nu även vunnit det Estniska Mästerskapet som spelades den första helgen i oktober. En del av Estlands bästa spelare saknades i turneringens tabell men Timo lyckades gå om sådana storheter som Ants Soosõrv och Johann Lents som kom tvåa respektive trea. Totalt var det 7 deltagare i mästerskapets final.

Uralmästerskapet spelades den 4-6 november i Novosibirsk. Tävlingen hade två delar: en turnering i ryskt luffarschack (med färgbyte) och en i renju med tio deltagare i båda. 14 spelare från hela Sibirien deltog (6 av dem spelade i båda grupperna). Luffarschackturneringen vanns av Mihail Lomakin från Tyumen. Vladimir Drozdov från Pervouralsk och Viktor Vinokurtsev från den autonoma republiken Burjatien kom på andra respektive tredje plats. Enda tjejen Marina Kovalenko från Tyumen kom på femte plats. I renjuturneringen vann en duktig renjuspelare från Tomsk Alexej Kolesnikov. Drozdov och Vinokurtsev tog andra och tredje platsen även i den här tävlingen fast nu i omvänd ordning. Marina slutade på sjunde plats.

Silesian Open anordnades den 5-6 november i Bytom – en historisk stad 15 km från Katowice i södra Polen. Kacper Klepacki gjorde en stark prestation med 8 poäng av 9. Kacper förlorade inga partier bara visade gästfriheten med remier mot de båda tjeckiska gästerna – Ondrej Nykl och Ales Rybka som kom tvåa respektive fyra. Arthur Tamiola kom trea. Tio deltagare var det i tävlingen.

Den 4 december spelades finalen i Kanto Renju Emperor Tournament. Som så många gånger förut möttes där Makoto, oh förlåt, Yusui Yamaguchi och Hiroshi Okabe. Matchen bestod av 4 partier och slutade med 2,5 – 1,5 till Okabe. Trots förlusten blev Yamaguchi inte imponerad av Okabes spel och tyckte att partierna var tråkiga.