Det finns flertalet program/appar.

 En del program använder man för analyser och en del innehåller mängder av tidigare spelade partier men det finns också flera program som man kan hämta till en dator för att spela mot datorprogrammet eller mot andra spelare på nätet.

När det gäller smartphones och surfplattor så finns i Android-världen minst tre intressanta program.

Den första appen Five in a Row spelar vanligt luffarschack och programmet spelar riktigt bra på masternivån. Det finns 6 svårighetsnivåer och 4 storlekar på bordet. Om man har en mindre mobil så kan man alltså välja en mindre spelplan. Man kan välja om man vill spela som svart eller som vit. Tyvärr så finns inte denna app för Iphone eller Ipad.

Dr GoMoku - Spela fritt renju mot andra spelare i världen. Logga in med Google-konto. Flera kända spelare deltar. Ev kommer öppningsregler att läggas till.

Den tredje appen Pente spelar just Pente. Du spelar mot programmet.

Man kan söka efter fler appar på platsen Google Play. Man kan t ex söka på gomoku för att få följande träffar.

Renu International Federations webbplats erbjuder en sida med olika datorprogram. Tyvärr så fungerar när detta skrivs inte alla länkarna som finns där.

En länk som fungerar är till programmet Renlib som är skapat av en av våra mest kända spelare Frank Arkbo och som finns som en del av förbundet webbplats. Programmet kan man använda för att analysera. Läs mer om programmet på Renlibs webbplats.

En annan länk som fungerar är länken till Gomokucup som är en tävling mellan olika program som man kan spela mot men som man också kan använda för analyser.

De senaste årens vinnare av Gomokucup är när detta skrivs i mars 2015 programmet YiXin, som alltså är ett mycket bra program, kan man ladda ned gratis till en Windowsdator och spela mot och analysera med. Senaste versionen spelar fritt luffarschack, gomoku utan öppningsregler dvs 6 i rad är inte vinst, renju utan öppningsregler och renju med RIF:s grundläggande öppningsregler.