Maratontabellen är uppdaterad med alla 106 SM-tävlingarna 1961-2023.

Mest poäng har såsom tidigare Peter Jonsson, Tomas Hagenfors och Stefan Karlsson. När man öppnar Excelfilen så visas själva maratontabellen med en kolumn för varje SM-tävling, en lista över vinnare och summeringar för antalet 1:a-platser, 2:a platser och 3:e-platser. Välj filen maratonsm_20231217.xlsx för att se den senaste versionen av filerna med tabeller och med ett blad gällande Korr-SM i Renju. När man klickar på länken till Excelfilen så laddas Excelfilen ned. Om man har normalinställningarna i Windows så visas den nedladdade filen precis som pdf-filerna med Fem-i-rad-nytt längst ned till vänster i fönstret och filen ligger i "Hämtade filer". Det finns också en särskild PDF-fil visande alla vinnare i Korr-SM i Renju.

Om man inte kan öppna filen så kan man läsa texten nedan eller så kan man se en mycket förkortad version längst ned på sidan.

TIPS FÖR DIG SOM INTE HAR EXCEL I DATORN

Du kan skaffa dig en app för Excel för surfplattan eller mobilen och öppna filen där.

Du kan skaffa dig ett gratis konto hos Microsoft. Kanske har du redan ett Microsoft-konto t ex ett hotmail-konto. När du har ett Microsoft-konto så kan du logga in på OneDrive. Där kan du ladda upp båda Excelfilerna och sedan öppna filerna och läsa filerna online.

Du kan också på din Windowsdator installera en gratisversionen av programmet WPS Office (fd Kingsoft Office). 

Om du inte har någon dator utan bara en smartphone eller surfplatta för Android eller en Iphone eller en Ipad så kan du också vanligtvis utan kostnader hämta en app för Excel eller för "Google Kalkylark" eller appen "WPS Office".

Det finns flera appar med gratis Office-paket.

Om du har ett Google-konto så kan du använda Google Drive för att se innehållet i en av filerna. 

Läs mer om olika Office-paket och möjligheter att se innehållet i filerna!