Som läget är nu har vi ingen aning om hur länge det dröjer tills vi har en riktig tävling igen. Tänkte tipsa de spelsugna om vad det finns för möjligheter.

a) playfive.net    En tjeckisk sajt som anordnar regelbundna tävlingar i främst Gomoku men även i Renju.  I renjutävlingar är öppningsregeln är Taraguchi-10.

b) playok.com      Den polska sajten som förr kallades Kurnik. Här spelas det Gomoku och det är alltid en massa spelare där.  Så vill man bara spela något eller några partier passar det fint här. Man kan spela gomoku både utan och med swap2. Det finns en särskild artikel på den här platsen som förklarar hur man spelar på Play OK.

c) vint.ee     Här håller många av de estniska spelarna till. De anordnar dagligen turneringar i Renju med betänketid 5 min + 2 sek Fischer. Öppningsregel Taraguchi.

d) renjuoffline.com     Vill man spela lite mer seriösa partier har man möjlighet att göra det här.  Man kan kalla det korrespondens på nätet. Många duktiga spelare och hög kvalitet på partierna.

Om ni har frågor, mejla mig: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

På RIF:s webbplats finns det en ännu större lista med tips om platser där man kan spela både renju och gomoku på nätet.

Tyvärr så ändras förhållandena snabbt när det gäller olika spelplatser. T ex så kanske inte allt på RIF:s lista är uppdaterat.

Pente spelas på https://pente.org/ .