Är du van vid att spela vanligt fritt luffarschack där den som först får fem i rad vinner? Vi tipsar då om Play OK som i stort sett erbjuder ett sådant spel. 

Efter ett spelat parti så kan man också se alla dragen så att man kan upptäcka eventuella misstag.

Bara tre små obetydliga skillnader finns:

1. Vi i Sverige har (för länge sedan) fått vika oss när det gäller spel med kryss och ringar i rutorna på ett papper. I övriga världen spelar man mestadels med svarta och vita pjäser i skärningspunkterna. Det är mycket lättare än man tror att spela i skärningspunkterna. Själv ser jag varken rutor eller skärningspunkter. Jag ser bara pjäserna.

2. Spelplanen är begränsad till 15x15 skärningspunkter.

3. Man måste vinna med exakt 5 i rad. 6 i rad är alltså inte vinst för någon av spelarna.

När du har testat vanligt luffarschack ett tag så kan du också testa att spela med tilläggsreglerna i Swap2 så att du kan vara med vid tävlingar på nätet. För att det skall gå smidigare för dig när du prövar Play OK så rekommenderas att du först läser igenom ett dokument Om Play OK. Man kan spela olika spel på "Play OK" och luffarschack kallas där "fem i rad". När man har spelat några partier så kan man i efterhand se statistik över sina partier och man kan också gå igenom ett  spelat parti. Länken till statistik visas innan man har valt vilket spel man vill spela dvs "fem i rad". Man kan ju ha statistik från flera olika spel. För att se länken till statistiken så kan man också i en lista till höger om spelplanen klicka på sitt namn.